Снимка Булфото, архивРегионални акции започват служителите в системата на МВР за

...
Снимка Булфото, архивРегионални акции започват служителите в системата на МВР за
Коментари Харесай

Служителите в МВР нa протест за заплати, искат резултат до 8 ноември

Снимка Булфото, списък

Регионални акции стартират чиновниците в системата на МВР за покачване на главните заплати на служителите на реда.

Нямаме резултат за двете страни от опитите за разговор. Не сме седнали с членове на държавното управление. Напълно наясно сме, че единствено в границите на Министерство на вътрешните работи този въпрос не може да бъде решен. Това сподели за " България заран " заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов.

По думите му разговорът преди време е бил неплатежоспособен.

" Уведомени сме, че в проектожбюджета са планувани 10%, което за нас е насмешка, тъй като за други администрации бяха до 30% ", добави той пред.

" Нашите сътрудници даже не могат да си възнамеряват вечерта в последните месеци ", сподели още Илия Кузманов. Според него казусът е в Министерския съвет, там създали неточност.

" Положението е нетърпимо. Нещата ще ескалират, един от проблемите може да е и напускането на системата на Министерство на вътрешните работи. Щатът е непълен, не сме задоволително. Продължителността на работната година се обрисува да е 13-14 месеца, а за доста сътрудници единият месец се обрисува да не се заплати. Тази година един месец за доста сътрудници ще остане некомпенсиран и нещата не вървят към добре ", изясни Кузманов.

Той добави, че пандемията може да удари съществено и улицата да остане без чиновници на реда.

" Рискът е недопустим, както и отношението към нас. Отново се връщаме към безмълвния митинг. Някъде акциите ще са пред МВР-тата. Започваме от Варна на 21 октомври, следват Хасково, Видин, Пловдив и други, до момента в който не почне преговорният развой. Поставили сме си период до 8 ноември. Ако нямаме резултат, ще има и други форми на митинг ", добави той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР